O
varianta cu arome orientale pentru un pate de ficat de pui cremos, sanatos si
apetisant.
Vine la pachet cu o combinatie
coloristica si foarte fotogenica nu doar gustoasa.
Personalitatea iute a ardeilor
jalapenos tempereaza atit cit trebuie, aroganta fada a ficatului de pui.
Mai punctam cu putin turmeric
macinat pentru aroma si gustul piperat, un pic lemnos si gata, am obtinut un
preparat inimos si provocator.
O oferta de nerefuzat chiar si
pentru cei mai mofturosi.
Ingredientele retetei:
- 0.500 kg ficat de pui
- o ceapa mare, rosie
- 6 bucati ardei jalapenos, colorati (rosii, portocalii si galbeni)
- o lingura mustar Dijon
- sare, dupa aprecierea proprie
- 50 grame unt
- 4 linguri ulei de masline
- o lingurita curcuma macinata (turmeric)
- 0.500 kg ficat de pui
- o ceapa mare, rosie
- 6 bucati ardei jalapenos, colorati (rosii, portocalii si galbeni)
- o lingura mustar Dijon
- sare, dupa aprecierea proprie
- 50 grame unt
- 4 linguri ulei de masline
- o lingurita curcuma macinata (turmeric)
Intii am pregatit ficatul, spalindu-l in citeva ape si
indepartind pielitele. L-am pus la fiert pentru 20 de minute, indepartind spuma
pe care a scos-o.
Se coc ardeii pe o tabla incinsa, atit cit sa se desfaca coaja de pe miezul carnos.
Dupa ce s-au copt pe toate partile se scot si se pun intr-o punga pe care o inchidem la gura.
Se vor aburi si astfel coaja se va indeparta foarte usor.
* Atentie! Ardeii sint destul de subtiri asa ca va trebui sa ii supravegheati ca sa nu se arda.
Intre timp, am tocat marunt ceapa, calind-o usor pina
s-a inmuiat in uleiul de masline.
Am pus in vasul mixerului ficatul scurs, ceapa calita impreuna cu uleiul in care s-a prajit si ardeii curatati de coaja si seminte.
Se mixeaza trei minute pina se omogenizeaza.
Mixam din nou doua minute ca sa se amestece ingredientele apoi lasam zece minute amestecul sa se odihneasca, timp suficient pentru ca aromele sa se combine.
La sfirsit adaugam si untul pentru o consistenta cremoasa si fina.
Va trebui sa verificam temperatura amestecului cu virful degetului inainte de a adauga untul.
Vom evita astfel topirea untului si aspectul de „taiat” (ca si la maioneza) al compozitiei.
Atit!
Rezultatul este fabulos!
Timpul de pregatire incurajeaza si persoanele cele mai ocupate sa isi rezerve maxim 30 de minute ca sa pregateasca un aperitiv delicios, proaspat, natural.
Pofta buna, deci!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu