marți, 28 martie 2017

Omleta cu spanac si chives

Un mic dejun delicios potrivit cu o minunata zi de primavara.
Culori vii, proaspete. dar mai ales, legume sanatoase.
Si ce e mai important, un timp scurt de pregatire pentru o „tableta” de energie, in favoarea plimbarilor mai lungi.
Ca sa nu mai spun ca puteti inlocui ingredientele cu orice va place - urzici, rucola, stevie, pentru un plus de savoare.
Iata despre ce vorbesc: omleta cu baby spanac si chives (sau iarba de arpagic).


 


Va trebuie doar:
- o tigaie
- 2 oua proaspete
- o lingura de ulei de masline
- o mana de frunze de spanac fraged
- o legaturica de arpagic fraged cunoscut sub denumirea de chives
- sare dupa gust


Intai incingem tigaia si adaugam uleiul.
Aruncam frunzele de spanac in uleiul fierbinte si le calim doua minute la foc mic.



Se va inmuia usor dar nu isi va pierde calitatile nutritive.
Tocam firele de cepusoara si le rasturnam in farfuria cu ouale sparte peste care am presarat o priza de sare.


Batem cu o furculita amestecul pana se omogenizeaza bine, urmarind sa obtinem o omleta pufoasa si nu una cu urme vizibile de albus.


Turnam amestecul obtinut peste spanacul din tigaie si crestem putin intensitatea focului.


Cand amestecul s-a inchegat intoarcem omleta usor cu o spatula si lasam doua minute sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
E gata!
Se scoate pe o farfurie, se adauga cateva rosioare ca garnitura si asta e tot.
Veti avea timp mai mult sa plimbati copilul, sa va dati cu trotineta sau cu rolele, sau doar sa va odihniti cateva minute in plus.
Sa aveti o zi buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu