joi, 22 decembrie 2011

Spanac cu oua ochiuri

Gospodine ocupate cu prepararea bucatelor pentru masa de craciun, agitatie cu grija ultimelor cumparaturi, dorinta ca totul sa iasa foarte bine cu primirea Mosului.
Si cu masa zilnica, pina la craciun, ce facem?
Incropim ceva rapid, dar obligatoriu gustos si sanatos.
Spanacul gatit cu oua ochiuri nu ne va solicita prea mult, asa ca ne va ramine timp suficient sa ne ocupam de restul.



Ne trebuie:
- o punga de spanac congelat (Dujardin) de 500 gr.
- 50 grame unt
- o ceasca de lapte
- un praf de sare
- patru oua

Se pune spanacul asa congelat intr-un vas termorezistent.
Se presara sarea, dupa gust, apoi se adauga laptele si untul taiat in bucati mici.


Se pune la cuptor la 240 de grade celsius pina cind scade si devine putin crocant.
Se scoate vasul si, cu o lingura, se fac adincituri din loc in loc, apoi se pun ouale crude.


Se da din nou la cuptor si dupa aproximativ trei - patru minute se inchide focul, lasindu-se vasul inauntru pina ouale s-au copt.
Daca doriti mai multa consistenta, puteti adauga smintina in locul laptelui si brinza rasa.
Si copiilor le va placea, mai ales daca veti face o prezentare atragatoare.

Un comentariu: