Cine nu cunoaste calitatile curative ale unei supe de pui?
Dar cui nu ii place aceasta supa delicata si cine nu apreciaza gustul sau aromat, echilibrat?
Si cind ai un pui gras mai stai pe ginduri?
Nu iti mai trebuie decit:
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1/2 telina radacina si citeva frunze
- un ardei gras
- o ceapa
- o legatura patrunjel verde
si treci la treaba.
Mai intii portionezi puiul, pastrind bucatile mai grase - spatele, aripile, eventual si pulpele.
Speli bine bucatile alese pentru supa si le pui in oala cu vreo 2 kg de apa.
Se pune vasul pe foc si cind incepe sa apara spuma, aceasta se indeparteaza de citeva ori, asa incit zeama sa ramina clara.
Intre timp se curata legumele si se spala, apoi se taie in bucati pe lung.
Cind nu mai apare spuma se adauga si legumele la fiert si se lasa sa fiarba pina se strapung usor cu furculita.
Se strecoara supa si se indeparteaza ardeiul, frunzele de telina si foile de ceapa, pastrindu-se radacinoasele.
Se adauga sare dupa preferinta.
Pentru galuste:
- 2 oua
- 1/2 pahar gris
Intr-o farfurie se bat doua oua cu un virf de sare, apoi se adauga 1/2 pahar de gris, amestecindu-se bine, pina cind compozitia va capata aspectul smintinei mai legate.
Se lasa cca cinci minute sa se odihneasca, timp in care grisul va absorbi lichidul din oua.
Se lasa focul mic si, cu lingurita mica, inmuiata in prealabil in zeama de pui ca sa nu se lipeasca compozitia de ea, formam galuste pe care le scufundam in supa.
Mai lasam sa fiarba la foc mic inca vreo zece minute, timp in care galustele se vor ridica la suprafata.
Se toaca patrunjelul verde marunt, se opreste focul si se adauga verdeata, apoi se acopera cu un capac penru ca aroma patrunjelului sa ramina in supa.
Servita calda are efect decongestionant, antiviral si hidratant, fiind un remediu excelent in anotimpul rece impotriva bolilor de sezon.
Dar cui nu ii place aceasta supa delicata si cine nu apreciaza gustul sau aromat, echilibrat?
Si cind ai un pui gras mai stai pe ginduri?
Nu iti mai trebuie decit:
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1/2 telina radacina si citeva frunze
- un ardei gras
- o ceapa
- o legatura patrunjel verde
si treci la treaba.
Mai intii portionezi puiul, pastrind bucatile mai grase - spatele, aripile, eventual si pulpele.
Speli bine bucatile alese pentru supa si le pui in oala cu vreo 2 kg de apa.
Se pune vasul pe foc si cind incepe sa apara spuma, aceasta se indeparteaza de citeva ori, asa incit zeama sa ramina clara.
Intre timp se curata legumele si se spala, apoi se taie in bucati pe lung.
Cind nu mai apare spuma se adauga si legumele la fiert si se lasa sa fiarba pina se strapung usor cu furculita.
Se strecoara supa si se indeparteaza ardeiul, frunzele de telina si foile de ceapa, pastrindu-se radacinoasele.
Se adauga sare dupa preferinta.
Pentru galuste:
- 2 oua
- 1/2 pahar gris
Intr-o farfurie se bat doua oua cu un virf de sare, apoi se adauga 1/2 pahar de gris, amestecindu-se bine, pina cind compozitia va capata aspectul smintinei mai legate.
Se lasa cca cinci minute sa se odihneasca, timp in care grisul va absorbi lichidul din oua.
Se lasa focul mic si, cu lingurita mica, inmuiata in prealabil in zeama de pui ca sa nu se lipeasca compozitia de ea, formam galuste pe care le scufundam in supa.
Mai lasam sa fiarba la foc mic inca vreo zece minute, timp in care galustele se vor ridica la suprafata.
Se toaca patrunjelul verde marunt, se opreste focul si se adauga verdeata, apoi se acopera cu un capac penru ca aroma patrunjelului sa ramina in supa.
Servita calda are efect decongestionant, antiviral si hidratant, fiind un remediu excelent in anotimpul rece impotriva bolilor de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu