duminică, 15 mai 2016

Panna cotta cu matcha si jeleu de pepene

Desert de duminica, cu fitze :).
Pe cit de simplu, pe atit de gustos!






Ingrediente:
- 300 grame smintina dulce 24% grasime
- 150 ml lapte
- 100 grame miere de albine (cantitatea de miere poate varia dupa gust)
- 2 x 10 grame plicuri gelatina maruntita Dr. Oetker
- 250 grame pulpa de pepene rosu
- 10 grame pudra matcha (2 lingurite)

Pregatim intii jeleul.
Curatam pepenele de simburi si il punem impreuna cu jumatate din cantitatea de miere de albine in blender.


Se mixeaza bine pina obtinem o masa pulpoasa fina pe care o vom incalzi usor, la o temperatura suportabila pentru deget.


Hidratam un pliculet de gelatina (10 grame) cu doua linguri de apa si o dizolvam incalzind-o la microunde timp de 15 secunde.


Se amesteca energic cu pulpa de pepene apoi se distribuie uniform in pahare.
Se introduc la frigider pentru o ora, timp in care vom pregati panna cotta cu matcha.
Smintina impreuna cu laptele si restul de miere de albine se pun intr-un vas si se incalzesc la foc mic amestecind continuu pina se omogenizeaza, compozitia trebuind sa fie doar usor calduta.
Se hidrateaza din nou un plic de pudra de gelatina, ca si in cazul jeleului, si se adauga amestecului de smintina.
La sfirsit se adauga si pudra de matcha, incorporindu-se in crema de smintina cu ajutorul unui tel.


Se scot paharele cu jeleu de pepene din frigider si se completeaza cu amestecul de matcha.
Se introduc iarasi in frigider pentru inca o ora, timp suficient ca compozitia sa se inchege.
Se decoreaza la alegere, cu bucati de pepene sau doar cu citeva picaturi de miere de albine.
Enjoy!






Un comentariu: