duminică, 15 ianuarie 2017

Iaurt grecesc cu kaki si cereale integrale

Pentru ca micul dejun este masa cea mai importanta a zilei, oferindu-ne suportul pentru a face fata provocarilor dijurne, acesta trebuie sa fie hranitor, sanatos, revigorant dar si apetisant.
Va dau o solutie care va va face duminica mai frumoasa, va va binedispune si sigur veti dori sa repetati experienta: Iaurt grecesc cu kaki si cereale integrale.






Va trebuie doar:
- iaurt grecesc scurs, cu un procent de grasimi dupa preferinta
- 1 fruct kaki
- 1 portie la apreciere de cereale integrale

Nu va ramane decat sa le combinati in proportia dorita.

  • Recomandare: daca fructul nu este foarte copt, preferabil este sa ii indepartati coaja.



Sa aveti o zi perfecta!

Kaki este un fruct de culoare portocalie, asemanator ca forma rosiei, cu un gust foarte placut si cu un continut nutritional bogat si sanatos.
Fructul Kaki este bogat in magneziu, un mineral ce regleaza metabolismul si combate depresia si starea de oboseala. De asemenea kaki este mai bogat in potasiu decat banana, fiind astfel indicat chiar si in sarcina.
Kaki este bogat in vitamine ca A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C. De asemenea kaki contine si minerale necesare organismului, precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc. Kaki este bogat in carbohidrati de buna calitate si contine la fel de multi antioxidanti ca si ceaiul verde.
Foarte bogat in betacaroten, fructul kaki este de culoare portocaliu puternic, fiind indicat sa se consume cu tot cu coaja. Kaki mai este bogat si in acizi organici, taninuri si proteine.
Bogat in antioxidanti, fructul kaki contribuie in preventia aterosclerozei, ajutand in reducerea stresului oxidativ. De asemenea kaki este bogat in carbohidrati, nutrienti cu care se “hraneste” muschiul inimii.
Fructul kaki face parte din alimentele alcaline, scade aciditatea gastrica, dar si aciditatea sangelui, regland astfel activitatile metabolismului. Fructul kaki poate fi consumat in cantitati moderate in dieta celor care sufera de afectiuni ale stomacului.
Fructul kaki ajuta in imbunatatirea acuitatii vizuale prin continutul sau ridicat in vitamina A, vitamina utila celulelor din retina pentru a interpreta mesajele luminoase. Fructul kaki beneficii pentru sanatate si frumusete Kaki ajuta de asemenea in preventia degenerescentei maculare si a cataractei.
Bogat in antioxidanti ca si ceaiul verde, dar si in vitamine si minerale, fructul kaki ajuta in cresterea imunitatii, fiind indicat in perioadele de tranzitie ale vremii, ca primavara si toamna. Fructul kaki ajuta in preventia bolilor de sezon si a virozelor respiratorii.
Bogat in glucide de buna calitate, fructul kaki stimuleaza activitatea creierului si combate depresia.
Fiind bogat in nutrienti care refac depozitele energetice ale organismului si stimuleaza activitatea creierului, fructul kaki este recomandat in perioadele de suprasolictare intelectuala, in perioadele de convalescenta, alungand starea de oboseala si avand efecte revigorante.
Fructul kaki face parte din categoria acelor alimente bogate in antioxidanti si nutrienti care ajuta la combaretea stresului oxidativ, prevenind modificarile la nivelul ADN-ului celular. De aceea nutritionistii includ acest fruct pe lista alimentelor care previn aparitia cancerului
Bogat in nutrientii de care pielea are cea mai mare nevoie, fructul kaki face parte din acele alimente utilizate in cosmetica, dar si in preparatele naturiste.
Prin continutul sau in vitamine si minerale, kaki este indicat pentru pielea uscata, arsa de soare, ridata sau cu fermitatea pierduta. Consumati des alimente bogate in betacaroten (fructe si legume portocalii), iar pielea se va lumina si va capata un aspect mai tanar in foarte putin timp.
Consumat alaturi de cereale integrale si alimente bogate in calciu, fructul kaki aduce un aport vitaminic important pentru organism, stimuland prin consumul acestuia cresterea parului si a unghiilor. Pentru a accelera si mai mult aceste procese, se recomanda sa faceti masaj la radacina parului cu ulei de ricin.
Atentionari: fructul kaki trebuie consumat cu moderatie de catre persoanele care sufera de diabet zaharat, avand un continut bogat in carbohidrati.

Sursa:

Un comentariu:

  1. Eu am descoperit din intamplare cat de mult imi place fructul kaki. Asa ca, acum incerc sa-l folosesc in cat mai multe reteta: cred ca asta va fi micul meu dejun urmatoarele zile.

    RăspundețiȘtergere