Zdravana
mincare, pentru oameni munciti la ger naprasnic.
Om mai
domoli-o putin cu o mamaliga si, ca sa-i taiem greata (de la unsoarea cea de
porc), spargem si o ceapa.
Merge,
ca un punct pe i, un vin virtos, negru, singe de taur.
Mare lucru nu ne trebuie.
Musai cirnatul, afumat ori ba, si slana.
O lingura de boia dulce si o lingurita de boia iute.
O varza murata, capatinoasa, de soi bun, sa mearga cu cea afumatura.
O ceapa marisoara, sa indulceasca zama.
O cana supa de fiertura de carne.
Ulei pentru perpelit tocatura de varza, sare si piper, de gust.
Intii
maruntim ceapa si o calim pina se inmoaie.
Varza o tocam fideluta
si o
rasturnam peste ceapa, amestecind usor.
Lasam sa se gateasca impreuna pina se
fragezeste varza, se potriveste de sare si piper, punem boiaua cea de doua feluri (dulce si iute), adaugam o ceasca de zeama de carne si introducem vasul in cuptor lasind sa fiarba domol pina scade
complet.
Cind gată de fiert punem deasupra cel cîrnat afumat si slana crestata, groasa cam de-un deget, cu soricul pe ea.
Mai lasam la perpelit pret de zece minute, sa ia fata cîrnatul, si varza miros si gust, si
inchideti focul.
Nu va zgirciti la bardaca si si umpleti des paharul (pastrind totusi masura) cu un vin Cabernet explodind de energie, prospetime si bucurie de-a trai
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu