joi, 12 ianuarie 2012

Sandvici cu pui si sos tartar

De multe ori ne grabim. Si tot asa, exista situatii cind nu vrem sa mai gatim. Sau poate vrem sa pregatim un pachetel pentru servici.
In toate aceste situatii gindul ne duce la un sandvici gustos, sanatos si pregatit cu multa afectiune: pentru copii, pentru sot. Si de ce nu, pentru noi.
O sa va ofer mai jos o solutie pentru oricare din situatiile enumerate sandvici cu pui, ardei kapia si sos tartar.


Am pregatit sosul tartar, poate putin mai original, deoarece am inlocuit smintina cu mustar Dijon, arpagicul cu un catel de usturoi si nu am adaugat otet.
Deci, am pus:
- 3 - 4 linguri maioneza, de casa
- o lingurita mustar Dijon
- o lingurita de capere maruntite
- o lingurita de patrunjel verde tocat
- un catel de usturoi caruia i-am indepartat coltul si l-am tocat fin
- un castravete cornison, tocat in patratele marunte
- un virf de cutit tarhon
- sare dupa gust
Am amestecat toate ingredientele obtinind un sos consistent, aromat si cremos.

Pentru umplutura:
- carne de pui (piept, copane - fierte sau fripte)
- ardei capia copti

Am luat trei ardei capia copti - din borcan, i-am scurs bine si i-am tamponat cu hirtie absorbanta ca sa elimin zeama ce ar fi inmuiat sosul. Apoi i-am taiat in bucati mari.
Am folosit piine feliata toast alba (puteti folosi de orice fel - secara, graham), cite doua felii pentru fiecare sandvici.
Am pus sos tartar pe ambele felii de piine.
Am taiat in fisii carnea de pui, fiarta in prealabil, si lasata la rece.
Fisiile de carne le-am asezat peste sosul de pe piine, apoi am adaugat bucati de ardei capia.
Am acoperit cu cealalta felie de piine si, GATA.

O nebunie!


Incercati si va veti convinge.

Un comentariu: