Bine v-am regasit.
Pe toti cei ce au avut curiozitatea de a-mi urmari postarile, si va multumesc pentru asta.
Tuturor va doresc zile linistite pentru a reflecta la anul ce a trecut si pentru a contempla incitant anul pe care il avem in fata, urindu-va sa fiti sanatosi, sa aveti parte de fericire si prosperitate in 2012.
Cum am petrecut de sarbatori?
Cum altfel decit in familie?
Pregatind cu mare drag ceea ce stiu ca le place.
In mod traditional, de pe masa de sarbatori nu au lipsit sarmalutele cu varza murata.
Cum le prepar eu?
Folosind urmatoarele ingrediente:
- 1 - 2 capatini de varza murata (in functie de marime si de cantitatea de carne pe care o vom pregati)
- 1 1/2 kg carne de porc, de preferinta carne de pe burta care este un pic mai grasa
- 1 pahar orez
- o ceapa
- o legatura patrunjel verde
- piper, sare
- 2 linguri pasta de rosii
- un ou
Se spala orezul si se adauga peste tocatura.
Se pune si o lingura de pasta de rosii, apoi se adauga sare dupa gust - tinind cont ca si varza este sarata, piper si, la sfirsit, un ou.
Se framinta totul bine pina se obtine un amestec omogen.
Daca folositi o carne mai slaba, adaugati in compozitie doua linguri de ulei.
Se lasa amestecul deoparte, sa isi combine aromele.
Intre timp, pregatim foile de varza pentru rasucirea sarmalutelor.
Se desface varza indepartind foaie cu foaie de pe cotor.
Se spala foile rezultate cu apa rece apoi se aleg foile fragede si intregi, indepartind cu un cutit nervura tare de pe fiecare.
Frunzele mai zdrentuite si care nu pot fi folosite la infasurare se toaca subtire asezindu-se pe fundul cratitei, sub forma unui pat pentru sarmalute.
Cind am pregatit totul, luam o frunza de varza si cu o lingura punem o portie de carne in mijloc apoi rasucim foaia ca pe un tub indesind capetele in interior cu virful degetului.
Asezam in straturi in cratita iar la sfirsit mai presaram varza tocata, doar asa pentru aspect.
Adaugam apa calduta pina se acopera totul si punem la fiert in cuptor pentru aproximativ o ora si jumatate, verificind din cind in cind sa vedem daca nu a scazut prea mult zeama si completind cind este cazul cu apa calduta.
Incercam varza sa vedem daca este fiarta, si cind aceasta este frageda, adaugam si restul pastei de rosii dezlegata cu un strop de apa calduta.
Se mai lasa in cuptor sa fiarba inca 20 de minute apoi se inchide focul lasindu-se cratita inauntru.
Se consuma calde, cu mamaliguta sau cu piine neagra si ardei iuti, dar la fel de gustoase sint si reci.
Pe toti cei ce au avut curiozitatea de a-mi urmari postarile, si va multumesc pentru asta.
Tuturor va doresc zile linistite pentru a reflecta la anul ce a trecut si pentru a contempla incitant anul pe care il avem in fata, urindu-va sa fiti sanatosi, sa aveti parte de fericire si prosperitate in 2012.
Cum am petrecut de sarbatori?
Cum altfel decit in familie?
Pregatind cu mare drag ceea ce stiu ca le place.
In mod traditional, de pe masa de sarbatori nu au lipsit sarmalutele cu varza murata.
Cum le prepar eu?
Folosind urmatoarele ingrediente:
- 1 - 2 capatini de varza murata (in functie de marime si de cantitatea de carne pe care o vom pregati)
- 1 1/2 kg carne de porc, de preferinta carne de pe burta care este un pic mai grasa
- 1 pahar orez
- o ceapa
- o legatura patrunjel verde
- piper, sare
- 2 linguri pasta de rosii
- un ou
Se taie carnea cubulete, ceapa se curata si se taie in patru, patrunjelul verde se spala si se toaca mare.
Se dau toate acestea impreuna prin masina de tocat.Se spala orezul si se adauga peste tocatura.
Se pune si o lingura de pasta de rosii, apoi se adauga sare dupa gust - tinind cont ca si varza este sarata, piper si, la sfirsit, un ou.
Se framinta totul bine pina se obtine un amestec omogen.
Daca folositi o carne mai slaba, adaugati in compozitie doua linguri de ulei.
Se lasa amestecul deoparte, sa isi combine aromele.
Intre timp, pregatim foile de varza pentru rasucirea sarmalutelor.
Se desface varza indepartind foaie cu foaie de pe cotor.
Se spala foile rezultate cu apa rece apoi se aleg foile fragede si intregi, indepartind cu un cutit nervura tare de pe fiecare.
Frunzele mai zdrentuite si care nu pot fi folosite la infasurare se toaca subtire asezindu-se pe fundul cratitei, sub forma unui pat pentru sarmalute.
Cind am pregatit totul, luam o frunza de varza si cu o lingura punem o portie de carne in mijloc apoi rasucim foaia ca pe un tub indesind capetele in interior cu virful degetului.
Asezam in straturi in cratita iar la sfirsit mai presaram varza tocata, doar asa pentru aspect.
Adaugam apa calduta pina se acopera totul si punem la fiert in cuptor pentru aproximativ o ora si jumatate, verificind din cind in cind sa vedem daca nu a scazut prea mult zeama si completind cind este cazul cu apa calduta.
Incercam varza sa vedem daca este fiarta, si cind aceasta este frageda, adaugam si restul pastei de rosii dezlegata cu un strop de apa calduta.
Se mai lasa in cuptor sa fiarba inca 20 de minute apoi se inchide focul lasindu-se cratita inauntru.
Se consuma calde, cu mamaliguta sau cu piine neagra si ardei iuti, dar la fel de gustoase sint si reci.
delicioase, va spun :)
RăspundețiȘtergereca la mama acasa....va felicit pt toate postarile delicioasa...si mie imi place mult sa gatesc...o fac cu multa dragoste si pentru asta imi iese mancarea atat de gustoasa...
RăspundețiȘtergereVa astept la schimb de retete.
RăspundețiȘtergere