Nu toata lumea agreaza colorata leguma crucifera (neam de
varza) cu un nume alintat: Broccoli sau Brassica Oleracea.
Destul de conservatori, nici noi nu ne numaram printre
consumatori pina cind necesitatea diversificarii alimentatiei nepoatei noastre nu
ne-a oferit oportunitatea de a incerca diverse retete.
Placerea cu care Ariadni maninca toate legumele cu care noi
nu sintem familiarizati, chiar si in formele cele mai neapetisante, ne-a
convins ca evitind ceea ce nu am incercat nu inseamna ca nu este gustos ba
chiar ne-a stirnit curiozitatea.
Dupa o prima experienta reusita, am adoptat miraculoasa
leguma verde – broccoli,
pe care o preparam in diverse moduri, unul dintre acestea fiind: Supa crema de broccoli,
catifelata si aromata, un fel de mincare simplu, sanatos si gustos.
Pentru inceput se pregateste baza supei punind la fiert impreuna, in apa cit sa le acopere, cunoscutele radacinoase: morcov, patrunjel si telina - dupa preferinta, adaugind si un ardei gras si o ceapa.
Cind se inteapa usor cu furculita se adauga la fiert si buchetelele de la o capatina de broccoli pentru maxim cinci minute.
Se strecoara supa iar legumele se pun in blender impreuna cu un polonic din zeama in care au fiert.
Se transforma toul prin mixare intr-un piure fin
pe care il rasturnam in zeama in care au fiert legumele, adaugam sare dupa gust si trei - patru linguri de ulei de masline extravirgin.
Inca doua - trei clocote impreuna pentru omogenizarea amestecului si indepartam vasul de pe foc.
Acoperim cu un capac nu inainte de a adauga o legatura de frunze de patrunjel proaspat tocat.
Adaugind o mina de crutoane cu ierburi aromatice obtinem o supa savuroasa, un deliciu bogat in substante hranitoare si fibre necesare unui organism sanatos.
Daca preferati un gust mai bogat puteti adauga o lingura de smintina dreasa cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!
Mie îmi place broccoli și în plus consum legume la fiecare masă. Într-un timp nu-l adoram.
RăspundețiȘtergereDelicioasa aceasta supa crema!
RăspundețiȘtergere