Gustare delicioasa si desert fabulos in acelasi timp!
Despre ce vorbesc?
Desigur, despre cea mai aromata inghetata, o mingiiere racoritoare pentru dogoarea acestor zile caniculare: inghetata cu pepene galben.
Sa ne desfatam, zic!
O reteta cu putin dichis, incluzind urmatoarele ingrediente:
- 3 oua
- 200 grame zahar tos
- 1 plic ( 80 grame) zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
- 2 cutii x125 grame iaurt grecesc Olympus 10% grasimi
- 2 cutii crema de brinza Philadelphia
- 300 grame pepene galben, curatat
- 10 ml alcool (vodca/lichior de pepene galben)
Se pun intr-un castron ouale, intregi, si zaharul tos.
Se bat usor cu mixerul pentru omogenizarea compozitiei apoi se aseaza castronul deasupra unui vas in care fierbe apa, fara ca aceasta sa atinga fundul vasului.
Continuam sa mixam la cald la viteza mare a telurilor pina ce compozitia isi dubleaza volumul si se obtin creste ferme, iar temperatura amestecului atinge aproximativ 40 grade Celsius.
Indepartam vasul de pe sursa de caldura si continuam sa mixam inca 3 - 4 minute pina ce compozitia se racoreste putin.
Intr-un alt vas, mai incapator, in care vom si asambla amestecul pentru inghetata, rasturnam continutul cutiilor de iaurt si crema de brinza Philadelphia, apoi adaugam si zaharul pudra.
Spumam amestecul pentru 4 - 5 minute cu mixerul, incorporind o cantitate de aer pentru o consistenta cremoasa a inghetatei.
Punem in vasul robotului de bucatarie (blender) bucatile de pepene galben
si mixam pina obtinem un piure fin, pe care il vom adauga amestecului de baza al inghetatei.
Omogenizam amestecul cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari usoare de jos in sus, din centru spre margini.
In aceasta faza adaugam 1/3 din spuma de ou peste crema si incorporam incet, ca sa conservam volumul de aer din compozitie.
Procedam in acelasi fel pina se termina spuma, adaugind urmatoarea cantitate numai dupa ce prima a fost in totalitate omogenizata.
La sfirsit turnam alcoolul incluzindu-l in amestec ca sa impiedice formarea cristalelor de gheata.
Se rastoarna compozitia in vase cu inchidere etansa pentru congelator depozitindu-se la rece pentru cel putin patru ore.
Veti obtine o inghetata fina, parfumata, in culori pastelate, apetisanta si savuroasa.
Despre ce vorbesc?
Desigur, despre cea mai aromata inghetata, o mingiiere racoritoare pentru dogoarea acestor zile caniculare: inghetata cu pepene galben.
Sa ne desfatam, zic!
O reteta cu putin dichis, incluzind urmatoarele ingrediente:
- 3 oua
- 200 grame zahar tos
- 1 plic ( 80 grame) zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
- 2 cutii x125 grame iaurt grecesc Olympus 10% grasimi
- 2 cutii crema de brinza Philadelphia
- 300 grame pepene galben, curatat
- 10 ml alcool (vodca/lichior de pepene galben)
Se pun intr-un castron ouale, intregi, si zaharul tos.
Se bat usor cu mixerul pentru omogenizarea compozitiei apoi se aseaza castronul deasupra unui vas in care fierbe apa, fara ca aceasta sa atinga fundul vasului.
Continuam sa mixam la cald la viteza mare a telurilor pina ce compozitia isi dubleaza volumul si se obtin creste ferme, iar temperatura amestecului atinge aproximativ 40 grade Celsius.
Indepartam vasul de pe sursa de caldura si continuam sa mixam inca 3 - 4 minute pina ce compozitia se racoreste putin.
Intr-un alt vas, mai incapator, in care vom si asambla amestecul pentru inghetata, rasturnam continutul cutiilor de iaurt si crema de brinza Philadelphia, apoi adaugam si zaharul pudra.
Spumam amestecul pentru 4 - 5 minute cu mixerul, incorporind o cantitate de aer pentru o consistenta cremoasa a inghetatei.
Punem in vasul robotului de bucatarie (blender) bucatile de pepene galben
si mixam pina obtinem un piure fin, pe care il vom adauga amestecului de baza al inghetatei.
Omogenizam amestecul cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari usoare de jos in sus, din centru spre margini.
In aceasta faza adaugam 1/3 din spuma de ou peste crema si incorporam incet, ca sa conservam volumul de aer din compozitie.
Procedam in acelasi fel pina se termina spuma, adaugind urmatoarea cantitate numai dupa ce prima a fost in totalitate omogenizata.
La sfirsit turnam alcoolul incluzindu-l in amestec ca sa impiedice formarea cristalelor de gheata.
Se rastoarna compozitia in vase cu inchidere etansa pentru congelator depozitindu-se la rece pentru cel putin patru ore.
Veti obtine o inghetata fina, parfumata, in culori pastelate, apetisanta si savuroasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu