miercuri, 23 noiembrie 2011

Ciorba de peste

Ca sotie de pescar m-am confruntat foarte des cu diverse retete pe baza de peste.
Si cum din palmares nu lipseste ciorba de peste, o sa va impartasesc secretul unei ciorbe deosebit de gustoase.

Folosesc peste gras - somn, vaduvita, crap. Capul si coada cind am peste mare si intreg cind pestele e putin mai mic de un kg, impartind cu generozitate bucatile.

Pun la fiert in putina apa - aprox 1 l, legumele: morcov, patrunjel, o felie de telina si citeva frunze, o ceapa mare, un ardei gras si vreo patru rosii potrivite pe care in prealabil le-am decojit.
Dupa ce s-au fiert le scurg si le dau prin strecuratoare astfel incit sa scot doar pulpa pe care o adaug din nou in ciorba. In felul acesta ciorba va fi consistenta dar legumele nu vor umbri prin prezenta lor pestele.
Adaug bucatile de peste si cind este aproape fiert adaug 1 l de bors de putina (bors de Tecuci).
Mai las sa fiarba pentru vreo zece minute adaugind citeva boabe de orez (un caus de palma).
La sfirsit pun si o lingurita de pasta de rosii pentru o culoare frumoasa.
Toc marunt o legatura de patrunjel si un ardei iute si le adaug la ciorba.
Mai toc o legatura de leustean, opresc focul, pun leusteanul si acopar cu un capac.
Ciorba va avea o aroma incredibila.
Se serveste neaparat cu ardei iuti.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu