S-a dus vara. Si o data cu ea, gata si cu legumele proaspete de gradina.
Iarna organismul nostru este mai vulnerabil, datorita temperaturilor scazute, iar obiceiul de a manca sanatos devine si mai important.
O supa de rosii, chiar si din cele conservate, reprezinta o sursa de vitamine si minerale care intaresc imunitatea.
Asa ca, mi-am pregatit ce trebuie si m-am apucat de treaba.
- o sticla de rosii pasate, 900 ml (CIRIO passata rustica)
- doi morcovi, doua radacini de patrunjel, o felie de telina si frunze
- o ceapa
- trei cartofi
- o legatura de patrunjel
- 50 gr orez
- trei - patru linguri de ulei
- o legatura de leustean
- un ardei iute
Curat morcovii, patrunjelul, telina, ceapa si cartofii si le tai in bucati mari.
Le pun la fiert in cca 1,5 l apa pentru aproximativ 30 de minute.
Scot legumele, mai putin cartofii, si le dau prin strecuratoare ca sa pastrez doar pulpa.
La sfirsit strecor si rosiile pasate astfel incit sa indepartez semintele.
Adaug totul in zeama in care au fiert legumele, mai completez cu inca 1,5 l de apa si pun din nou la fiert.
Pun si orezul spalat in prealabil si patrunjelul tocat marunt.
Dupa vreo 10 minute adaug uleiul, mai las sa dea doua - trei clocote, dupa care inchid focul.
Acum adaug leusteanul maruntit si ardeiul iute, intreg si usor crestat la virf, apoi acopar cu un capac.
Aceasta supa se poate servi atit calda atunci cind gerul de afara ne tine captivi in casa, cit si rece - vara, cind caldura ne toropeste tragindu-ne la umbra.
Iarna organismul nostru este mai vulnerabil, datorita temperaturilor scazute, iar obiceiul de a manca sanatos devine si mai important.
O supa de rosii, chiar si din cele conservate, reprezinta o sursa de vitamine si minerale care intaresc imunitatea.
Asa ca, mi-am pregatit ce trebuie si m-am apucat de treaba.
- o sticla de rosii pasate, 900 ml (CIRIO passata rustica)
- doi morcovi, doua radacini de patrunjel, o felie de telina si frunze
- o ceapa
- trei cartofi
- o legatura de patrunjel
- 50 gr orez
- trei - patru linguri de ulei
- o legatura de leustean
- un ardei iute
Curat morcovii, patrunjelul, telina, ceapa si cartofii si le tai in bucati mari.
Le pun la fiert in cca 1,5 l apa pentru aproximativ 30 de minute.
Scot legumele, mai putin cartofii, si le dau prin strecuratoare ca sa pastrez doar pulpa.
La sfirsit strecor si rosiile pasate astfel incit sa indepartez semintele.
Adaug totul in zeama in care au fiert legumele, mai completez cu inca 1,5 l de apa si pun din nou la fiert.
Pun si orezul spalat in prealabil si patrunjelul tocat marunt.
Dupa vreo 10 minute adaug uleiul, mai las sa dea doua - trei clocote, dupa care inchid focul.
Acum adaug leusteanul maruntit si ardeiul iute, intreg si usor crestat la virf, apoi acopar cu un capac.
Aceasta supa se poate servi atit calda atunci cind gerul de afara ne tine captivi in casa, cit si rece - vara, cind caldura ne toropeste tragindu-ne la umbra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu