Un dulce oriental irezistibil, aromat si fraged.
Aluatul:
- 250
grame unt topit (o ceasca ulei – 150 ml)
- 1
ceasca gris
- 2
oua
- 1
praf de copt
- 1
plic zahar vanilat bourbon
- 700
– 800 grame faina
- Coaja
rasa de lamiie
Pentru sirop:
- 3
/ 4 ceasca suc de portocale
- 1
/ 4 ceasca Brandy
- 1
ceasca de miere
- 1
cana de zahăr
- 1
cana de apa
- Scortisoara,
cuisoare
Facultativ pentru ornat:
- citeva
bucatele de rahat
- nuci
pisate
Faina se cerne intr-un castron. Se adauga grisul, praful de copt, coaja rasa de lamiie si zaharul vanilat. Se toarna untul topit (uleiul), racit in prealabil si se incorporeaza cele doua oua.
Se framinta usor pina se obtine o coca moale si omogena.
Se modeleaza bilute din aluat si se aseaza in tava pe o
foaie de copt neunsa, aplatisindu-se usor.
In mijloc se face un locas cu virful degetului in care se
aseaza o bucatica mica de rahat.
Se pun in cuptor la foc moderat pentru 30 de minute.
Intre timp se pun intr-o cratita sucul de portocale, cescuta
de Brandy, mierea si zaharul si la sfirsit apa.
Se fierb la foc mic pina se topeste zaharul adaugindu-se
scortisoara si cuisoare pentru aroma. Se lasa sa se racoreasca.
Se scot biscuitii rezultati din cuptor, se aseaza intr-un
vas putin mai adinc si se toarna siropul deasupra, asigurindu-ne ca acopera
toate prajiturile.
Dupa aproximativ 10 minute se scot din sirop, se aseaza pe
un platou si se presara nuci (fistic) macinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu